Le Pergolette
Název italského vinařství Le Pergolette pochází z názvu tradičního zemědělského systému pěstování vinné révy v oblasti Valpolicella. Vinná réva se vede na pergole, tedy listnatá koruna chrání hrozny před nadměrným slunečním zářením, zatímco výška kmene chrání před možnými škodami způsobenými mrazem a vlhkostí.
Jedinečnost špičkového vína Valpolicella Amarone pochází z tradiční techniky Appassiment, neboli sušení. Nejlepší hrozny, pečlivě vybrané a ručně sklizené, se pokládají na tradiční Arele (mřížovinu z bahenního rákosu) k odpočinku v takzvaném fruttai. Toto přirozené sušení trvá tři měsíce a během této fáze, která je nesmírně důležitá, hrozny ztratí 30 až 50 % své hmotnosti. Tím se v bobulích zkoncentruje tak výrazné a nezaměnitelné aroma.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem