Corvina - víno
Odrůda vinné révy Corvina pochází z Itálie a pečlivou analýzou DNA se zjistilo, že patří do rodičovské linie benátské odrůdy Rondinella. Odrůda Corvina se používá pro výrobu červených vín. Bobule jsou karmínově červené, mají pevnou slupku a vysokou kyselost. Proto jsou hrozny Corvina vhodné pro výrobu italských vín Amarone, Recioto della Valpolicella a v menší míře vína Ripasso. Hrozny se na vzduchu nejprve suší rozložené na slaměných rohožích a až následně se lisují a dále zpracovávají.
Odrůda Corvina přináší vínům neodolatelnou višňovou chuť s nádechem mandlí . Corvina se používá s několika dalšími hrozny k vytvoření světle červených regionálních vín Bardolino a Valpolicella.
Vína z odrůdy Corvina se v gastronomii často párují společně s houbovou polévkou, smaženými kuřecími játry, nebo vepřovým BBQ.