Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Zobrazit kategorie >
zpět Zpět na výpis

Ušlechtilé destiláty

Maison Gélas rodinná firma se 150letou tradicí s pravým srdcem i duší Gaskoňska, jejíž kořeny spadají až do dob Mušketýra D´Artagnana. Již v roce 1830 začal prapradědeček Francoise Giboina s výrobou vysoce kvalitního koňaku. V jeho krocích s velkou vášní pokračuje a dodnes kultivuje vína Francois Giboin se svou rodinou.
Před více než 100 lety se Thomas Bache Gabrielsen z Norska vydal na zkušenou do Francie, kde poznal svou životní lásku a zůstal. V současnosti je společnost v rukou Hervého Bache, který je nejstarším synem a zástupcem již 4. generace rodiny Bache Gabrielsen.
Značka Armagnac Marcel Trépout vznikla v Chateau Notre Dame v srdci Gaskoňska. Na konci 18.st. Jean-Babtiste Rivière - královský konzul, přinesl myšlenku uchovávat za impozantními zdmi zámku armagnac v dubových sudech, kde měl ideální podmínky pro staření. Vytvořil tak nejvýznamnější dům Armagnacu v širokém regionu.

Načíst další
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Víno-skvost
14. 6. 2017

Víno-skvost

Proč pít tak skvostný nápoj jako je víno?
Důvodů je mnoho a stále budou přibývat.

Velký ročník
4. 5. 2018

Velký ročník

Velký ročník nese označení ten ročník, kdy souhrn všech vlivů působící na vinici a vinnou révu během celého roku je nejdokonalejší. Vína mají velký potenciál k uskladnění a jsou díky extrémně komplexní textuře již předurčena ke skladování. Tím si získají pestrou škálu chutí během celého procesu zrání na lahvi.

Jak si vybrat víno
19. 5. 2018

Jak si vybrat víno

Nevíme, jestli Vás to uklidní, ale ani většina Francouzů se ve svých vínech nevyzná tak, aby si ho dokázali vybrat a zaručeně si pochutnali. Zkusíme Vám trochu pomoci nahlédnout do komplikovaného systému, ale nejdříve Vám nabídneme rychlou radu pro výběr podle typu vína, abyste mohli u nás nakoupit a pak pokračovat ve studiu již s plnou sklenicí pro Vás lahodného vína. Garantujeme Vám sice kvalitu u nás prodávaných vín, ale co konzument to jiný vkus, takže je třeba zjistit, co chutná právě Vám.

Podávání vína
28. 10. 2018

Podávání vína

K hezkému zážitku a k radosti nestačí pouze víno nachladit, otevřít a jen tak vypít. K dokonalosti daného okamžiku a vychutnání vína v jeho plné kráse je potřeba trochu více. S vínem se musí umět zacházet, otvírat při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací, zvolit ten správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.

KAM DÁL?