Valpolicella Ripasso Classico DOC, Le Pergolette

Kód: 220011-020-075
Novinka 2020
1 hodnocení
Značka: Le Pergolette
399 Kč
Skladem (1 ks)
Italské víno Ripasso della Valpolicella classico se fermentuje na kvasném základu po víně Amarone della Valpolicella. Suché komplexní víno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červené italské víno Ripasso della Valpolicella classico z italského vinařství Le Pergolette je vyrobené z odrůdy Corvina, Corvinone a Rondinella. Vinice se nacházejí v italském regionu Veneto na kopcích vulkanického původu, kde v podloží je obsažen vápenec a jíly s čedičem. Zajímavostí vína Ripasso della Valpolicella je, že se nechává fermentovat na kvasném základu po víně Amarone della Valpolicella, což mu dodá podstatně silnější potenciál a zvyšuje celkovou komplexnost vína a jeho aromatiku. Následuje zrání ve velkých dřevěných sudech.

Barva červeného vína je jasně granátově červená. Vůně je výrazná s tóny zralého ovoce. Chuť vína je suchá, sametová a harmonická s příjemným výrazem šťavnatosti třešní a působí až robustně. Po dekantování v karafě se víno příjemně zvláční.

Toto italské víno se dokonale snoubí s pravými italskými těstovinovými pokrmy. Skvělé je i společně s pokrmy připravenými z červeného masa včetně hovězího, nebo zvěřiny. Hodí se i k vyzrálým sýrům. Ve společnosti Dobrá vína bychom k němu doporučili srnčí, nebo kančí terinu a italské delikatesy od společnosti Alfieri.

Servis vína doporučujeme v rozmezí 14–16°C. Vhodná sklenice na víno je větších kalich na červená vína. Červené víno Ripasso della Valpolicella classico z italského vinařství Le Pergolette můžete archivovat ve vinném sklepě 10-12 let.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Země původu vína: Itálie
Oblast: Veneto
Apelace (podoblast): Valpolicella
Barva: Červené
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Corvina, Corvinone, Rondinella
Producent (výrobce): Le Pergolette
Ročník: 2020
Země výrobce: Itálie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Název italského vinařství Le Pergolette pochází z názvu tradičního zemědělského systému pěstování vinné révy v oblasti Valpolicella. Vinná réva se vede na pergole, tedy listnatá koruna chrání hrozny před nadměrným slunečním zářením, zatímco výška kmene chrání před možnými škodami způsobenými mrazem a vlhkostí.

 Jedinečnost špičkového vína Valpolicella Amarone pochází z tradiční techniky Appassiment, neboli sušení. Nejlepší hrozny, pečlivě vybrané a ručně sklizené, se pokládají na tradiční Arele (mřížovinu z bahenního rákosu) k odpočinku v takzvaném fruttai. Toto přirozené sušení trvá tři měsíce a během této fáze, která je nesmírně důležitá, hrozny ztratí 30 až 50 % své hmotnosti. Tím se v bobulích zkoncentruje tak výrazné a nezaměnitelné aroma.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz