Valpolicella Ripasso Classico DOC, Le Pergolette
Kód: 220011-020-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené italské víno Ripasso della Valpolicella classico z italského vinařství Le Pergolette je vyrobené z odrůdy Corvina, Corvinone a Rondinella. Vinice se nacházejí v italském regionu Veneto na kopcích vulkanického původu, kde v podloží je obsažen vápenec a jíly s čedičem. Zajímavostí vína Ripasso della Valpolicella je, že se nechává fermentovat na kvasném základu po víně Amarone della Valpolicella, což mu dodá podstatně silnější potenciál a zvyšuje celkovou komplexnost vína a jeho aromatiku. Následuje zrání ve velkých dřevěných sudech. Barva červeného vína je jasně granátově červená. Vůně je výrazná s tóny zralého ovoce. Chuť vína je suchá, sametová a harmonická s příjemným výrazem šťavnatosti třešní a působí až robustně. Po dekantování v karafě se víno příjemně zvláční. Toto italské víno se dokonale snoubí s pravými italskými těstovinovými pokrmy. Skvělé je i společně s pokrmy připravenými z červeného masa včetně hovězího, nebo zvěřiny. Hodí se i k vyzrálým sýrům. Ve společnosti Dobrá vína bychom k němu doporučili srnčí, nebo kančí terinu a italské delikatesy od společnosti Alfieri. Servis vína doporučujeme v rozmezí 14–16°C. Vhodná sklenice na víno je větších kalich na červená vína. Červené víno Ripasso della Valpolicella classico z italského vinařství Le Pergolette můžete archivovat ve vinném sklepě 10-12 let.Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Veneto |
Apelace (podoblast): | Valpolicella |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Producent (výrobce): | Le Pergolette |
Ročník: | 2020 |
Země výrobce: | Itálie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Název italského vinařství Le Pergolette pochází z názvu tradičního zemědělského systému pěstování vinné révy v oblasti Valpolicella. Vinná réva se vede na pergole, tedy listnatá koruna chrání hrozny před nadměrným slunečním zářením, zatímco výška kmene chrání před možnými škodami způsobenými mrazem a vlhkostí.
Jedinečnost špičkového vína Valpolicella Amarone pochází z tradiční techniky Appassiment, neboli sušení. Nejlepší hrozny, pečlivě vybrané a ručně sklizené, se pokládají na tradiční Arele (mřížovinu z bahenního rákosu) k odpočinku v takzvaném fruttai. Toto přirozené sušení trvá tři měsíce a během této fáze, která je nesmírně důležitá, hrozny ztratí 30 až 50 % své hmotnosti. Tím se v bobulích zkoncentruje tak výrazné a nezaměnitelné aroma.