Šarnut KRAK Bohaya

Kód: 660057-000-220
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Bohaya
770 Kč
Doručení do 4 dnů

Vlašské ořechy namáčené v hroznové šťávě a orientálním koření. Na závěr obalené v čokoládě nejvyšší kvality a doladěné posypem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šarmantní delikatesa inspirovaná chutí Arménie

Uvnitř Šarnutu jsou ukryty pečlivě naskládané a vytříděné půlky vlašských ořechů, které jsou následně obaleny v hroznovém moštu společně se směsí orientálního koření. Obalením do prémiové čokolády JORDI’S a důmyslně zvolenými posypy jsme tradiční arménskou delikatesu inovovali a proměnili ji v umění – umění souladu smyslových vjemů.

 

Šarnut jsou výživné vlašské ořechy, z řemeslné dílny BOHAYA, vyráběné ve východních Čechách. 

Bohaya klade důraz na vysokou kvalitu, poctivou ruční práci, solidnost a výjimečnost chutí. 

Navazují na tradice, inovují, tvoří s citem a láskou. 

Tyhle produkty milují děti i dospělí. Ochutnejte a můžete se taky zamilovat…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ripsi a David, nyní už česko-arménská rodina, která zapouští své společné kořeny ve Východních Čechách nedaleko Kostelce na Orlicí, založili provozovnu Bohaya. 

Netrvalo dlouho a jejich česko-arménské propojení přineslo na svět nečekaný gurmánský poklad, jehož inspirací byl právě tradiční recept Ripsi rodiny, která po generace vařila tradiční arménský sudžuch. David se začal více otevírat arménským chutím a dalo by se říct, že jim až „propadl“. Jeho nadšení pro výrobu sudžuchu tady u nás v Čechách přineslo spoustu výzev, které pro něj nikdy nejsou problém, má-li motivaci a pevnou víru v to, že to, co dělá, má smysl a přesah. 

S přizpůsobováním výroby sudžuchů českým podmínkám a zde dostupným surovinám, si prošli několikaletou dobrodružnou cestou, kdy hlavně David ve svém neutuchajícím nadšení zjišťoval, co výrobně funguje a co ne.

Ve finále už existoval kvalitní „základní sudžuch“ (vlašké ořechy v redukované hroznové šťávě s orientálním kořením), který David jako správný estét toužil ještě něčím „vylepšit“, aby vypadal i na první pohled přitažlivě a reprezentativně.

V jakési chvilce „inovátorského osvícení“ ho napadlo začít namáčet náš sudžuch do čokolády, což se může zdát jako zcela jednoduchý nápad, nicméně jeho realizace není pro čokoládového amatéra zcela jednoduchá a bez komplikací spojených s rovnoměrným rozvrstvením čokolády po délce celé tyčky.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz