Nugát - v mléčné a hořké čokoládě s lískovými ořechy Dulcioliva
Kód: 730007-214-160Související produkty
Detailní popis produktu
Mléčná čokoláda je plněná jemným krémovým italským oříškovým nugátem s minimálním obsahem oříšků 16 %. V krásném papírovém sáčku zdobeném zlatem jsou tradiční pruhované čokoládovo-nugátové kostičky, které jsou jednotlivě zabalené ve zlatém papíře s barevnou papírovou šerpou. Oříšky, které byly použity k výrobě nugátové náplně, jsou výhradně z italské oblasti Piemonte a jsou proslulé svou kvalitou a výjimečnou chutí.
Nejkvalitnější ingredience přinášejí těmto nugátovým bonbónům příjemnou krémovou chuť a intenzivní pocit lískových oříšků. Odrůda lískových ořechů, které byly použity, se jmenuje Tonda Gentile Trilobata a vyznačuje se vysokým obsahem zdraví prospěšných tuků, obsahem vitamínu E a svojí výjimečnou strukturální konzistenci. Tato odrůda je nepostradatelná právě při výrobě cukrovinek.
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 452 kj / 1882 kcal |
Tuky | 22,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14,4 g |
Sacharidy | 50,9 g |
z toho cukry | 48,1 g |
Bílkoviny | 8,6 g |
Vláknina | 4,1 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení*: Čokoládová poleva 65%: Lískové ořechy, mléko, čokoláda (cukr, kakaové máslo, kakaová pasta, lískové ořechy 15%, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, emulgátor:sojový lecitin, přírodní vanilkové aroma). Náplň 35%: krém z lískových ořechů (cukr, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy 18%, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilkové aroma, drcené lískové ořechy 21%). Může obsahovat stopy ostatních ořechů a lepku.
* Případné alergeny jsou v textu vyznačeny kurzivou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda ostatní |
---|---|
Producent (výrobce): | Dulcioliva |
Typ čokolády: | Mléčná |
Země původu čokolády: | Itálie |
Země výrobce: | Itálie |
Hmotnost: | 200 g |
Odrůda kakaových bobů: | Směs (blend) |
Příchuť čokolády: | Nugát |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dulcioliva je italská čokoládovna z Piemonte. Její založení se datuje k roku 1924. Mezi nejoblíbenější čokoládové delikatesy čokoládovny Oliva patří kromě nugátu hlavně čokoládové pralinky s křupavým obalem a krémovými náplněmi nejrůznějších příchutí, kterým samozřejmě dominují místní lískové oříšky. Nemůžeme ani opominout lahodné oříškové pasty, nebo tradiční sladké pečivo Panettone, které je v Itálii často spojováno s obdobím vánoc.
Dulcioliva zdokonalila své rodinné recepty k dokonalosti tak, aby její výrobky získali delší dobu trvanlivosti bez použití umělých přísad, konzervačních látek, hydrogenovaných rostlinných tuků a živočišných tuků jiných než kakaové máslo. K tomu jsou potřeba pouze ty nejkvalitnější suroviny. Třeba lískové ořechy používají pouze z okolí Piemonte odrůdy Tonda Gentile delle Langhe.