L´Optimée Corbiéres AOC rouge Château La Bastide
Kód: 210192-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Cuvée L’Optimeé je vyrobené v odrůdovém poměru 80 % odrůdy Syrah a 20 % odrůdy Grenache Noir. Průměrný věk vinné révy se pohybuje kolem 50 let a nachází se ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno zrálo 12 měsíců v dubových sudech.
Víno nese svůdnou intenzivní tmavě červenou barvu. Ve vůni tohoto červeného vína rozpoznáváme ve společnosti Dobrá vína jemné tóny ostružin, třešní a černého rybízu. Chuť vína je suchá, kulatá s příjemně vyváženými taniny. Víno má dlouhou chuťovou perzistenci. Toto červené víno se velmi dobře snoubí s grilovaným masem servírovaným s čerstvou francouzskou bagetou a kvalitním olivovým olejem, nebo pečené a podávané v omáčkách jako komplexní pokrm. Nemusíte se bát toto červené víno párovat s pokrmy připravené ze zvěřiny.
Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je lehce uzavřený kalich tulipánovitého tvaru. Víno doporučujeme před servisem dekantovat.
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Cuvée L’Optimeé můžete archivovat 5–7 let ve Vašem sklepě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | Corbiéres |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Grenache Noir, Syrah |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Ročník: | 2018 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.