Eidos Corbiéres AOC rouge Château La Bastide
Kód: 210191-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Eidos je vyrobené v odrůdovém poměru 80 % odrůdy Syrah a 20 % odrůdy Grenache noir. Jedná se o víno vrcholné produkce zámku La Bastide pocházející z apelace Corbiéres ve vinařském regionu Languedoc-Roussillon. Vinná réva dosahuje 50 let stáří, tudíž má obrovksý potenciál přenášet informace z minerálního podloží do bobulí hroznů.
Víno zdobí rubínová barva. Vůně tohoto červeného vína nás ve společnosti Dobrá vína nadchla projevem tónů červeného ovoce, ostružin, černého rybízu kakaa a lékořice. Chuť vína je suchá, taniny jsou výrazné ale jemné a ušlechtilé. Víno se pyšní středně dlouhou chuťovou perzistencí.
Toto červené Víno se dobře snoubí s pokrmy připravených z červeného masa ale i zvěřiny. Maso můžete grilovat a servírovat s čerstvou francouzskou bagetou, olivovým olejem a kvalitními hořčicemi a balzamickou redukcí, nebo v omáčkách jako komplexní pokrmy. Na závěr Vašeho menu můžete toto červené víno servírovat společně s čokoládovým dortem.
Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je velký kalich s dostatečnou oxidační plochou. Červené víno Château La Bastide Corbiéres Eidos můžete archivovat 3–8 let od sklizně hroznů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | Corbiéres |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Grenache Noir, Syrah |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Ročník: | 2017, 2018 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.