Eidos Corbiéres AOC blanc Château La Bastide 1,5l Magnum
Kód: 110216-000-150Související produkty
Detailní popis produktu
Bílé víno Château La Bastide Corbiéres Eidos je vyrobené v odrůdovém poměru 85 % odrůdy Roussanne a 15 % odrůdy Bourboulenc. Vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno si zákazníci společnosti Dobrá vína velice rychle oblíbili a stalo se nedílnou součástí pravidelných objednávek.Barva tohoto bílého vína je tmavě zlatá s elegantní vůní s tóny manga, papáji, přezrálých angreštů a karamelu. V chuti je toto bílé víno suché a velmi koncentrované s jemnou stopou dřeva po zrání v dubovém sudu.
Víno se dobře snoubí s pernatou zvěřinou, rybami a drůbeží. Z bezmasých pokrmů servírujte italské těstoviny ve smetanové omáčce. Nebojte se propojit chuť vína s asijskými pikantními pokrmy a kvašenou zeleninou Kimchi. Na závěr Vašeho menu můžete víno servírovat společně s karamelovými dezerty nebo ovocnými saláty.
Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 14–15 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou.
Víno můžete archivovat 6–8 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | Corbiéres |
Barva: | Bílé |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Roussane, Bourboulenc |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Ročník: | 2020, 2018 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.