Corbiéres AOC Tradition rouge Château La Bastide
Kód: 210198-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Tradition je vyrobené v odrůdovém poměru 60 % odrůdy Syrah, 20 % odrůdy Grenache Noir, a 20 % odrůdy Mourvédre. Vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc-Roussillon. Ve společnosti Dobrá vína jsme se shodli, že víno v sobě nese dokonalé informace z podloží vinic.
Barva tohoto červeného vína je tmavě rubínová s fialovými odlesky. Ve vůni cítíme tóny přezrálých višní, sušených borůvek i švestek. Dále rozpoznáváme jemné doteky tmavých květů růže a kouře. V chuti se objevují tóny červeně bobulovitého ovoce. Víno je suché se zaoblenými taniny a působí sametově.
Toto červené víno se dobře páruje s pečeným tmavým masem, těstovinovými pokrmy s černými olivami a grilovanou zeleninou. Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 15–16 °C. Pro degustaci vína zvolte větší sklenici s dostatečnou plochou pro oxidaci.
Víno si můžete vychutnávat již druhým rokem jeho stáří. Archivovat ho můžete až šest let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | Corbiéres |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Ročník: | 2021 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Corbiéres AOC, Tradition rouge
Chateau la Bastide
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.