Corbiéres AOC Tradition blanc Château La Bastide

Kód: 110222-000-075
Medaile 2021 2022
Neohodnoceno
349 Kč
Skladem (65 ks)

Francouzské víno Corbiéres Tradition je bílé víno s hřejivými tóny hroznů a dužnatého ovoce. Toto suché víno plné ovocných chutí má vyvážené kyseliny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bílé víno Château La Bastide Corbiéres Tradition je vyrobené v odrůdovém poměru 50 % odrůdy Roussanne, 25 % odrůdy Bourboulenc a 25 % odrůdy Vermentino. Vinice se nacházejí v apelaci Corbieres ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno pro nás ve společnosti Dobrá vína bylo příjemným překvapením.

Barva tohoto bílého vína je zlatá s nepatrnými zelenkavými odlesky. Vůně je hřejivá s tóny použitých hroznů a žlutě dužnatého ovoce. V chuti rozpoznáváme mirabelky, kompotované angrešty a přezrálý ananas. Víno je suché a kyseliny jsou dobře vyvážené.

Toto bílé víno se dobře snoubí mořskými plody a rybami. Drůbeží maso servírujte ve smetanové omáčce a na závěr Vašeho menu můžete víno párovat s dobře vyzrálými kvalitními sýry.

Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 10–12 °C. Pro degustaci vína zvolte sklenici s dostatečnou plochou pro oxidaci a užším kalichem. Víno můžete archivovat do pěti let.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Země původu vína: Francie
Oblast: Languedoc Roussillon
Apelace (podoblast): Corbiéres
Barva: Bílé
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Roussane, Bourboulenc, Macabeo
Producent (výrobce): Château La Bastide
Ročník: 2021, 2022
Země výrobce: Francie
Objem: 0,75 l

Corbiéres AOC, Tradition blanc, Château La Bastide

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.

Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.

Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz