Čokoláda - plantáž Vila Gracinda 73% Michel Cluizel
Kód: 700008-012-070Související produkty
Detailní popis produktu
Hořká tabulková čokoláda je vyrobená z kakaových bobů, které se pěstují na plantáži Vila Gracinda na ostrově Svatého Tomáše, ležícího na rovníku u pobřeží Afriky. Právě zde je na živiny bohatá půda. Přímořské tropické klima z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Místní kakaovníky variety Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Ostrovu se někdy přezdívá Ostrov čokolády.
Ve společnosti Dobrá vína rozpoznáváme v chuti této hořké čokolády pražené, kořeněné a bylinné tóny v doprovodu tropického ovoce a lékořice. Čokoláda získala ocenění na mezinárodní soutěži zlatá medaile, Academy of Chocolate 2016 v kategorii „Best Dark Bean to Bar Under 80 %.
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 2409,77 kj / 576,5 kcal |
Tuky | 43,74 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 27.02 g |
Sacharidy | 31,55 g |
z toho cukry | 27,33 g |
Bílkoviny | 7,74 g |
Sůl | 0.02 g |
Složení*: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
* Případné alergeny jsou v textu vyznačeny kurzivou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tabulková čokoláda |
---|---|
Producent (výrobce): | Michel Cluizel |
Typ čokolády: | Hořká (tmavá) |
Země původu čokolády: | Francie |
Země výrobce: | Francie |
Kakaová plantáž: | Vila Gracinda (Ostrov Sv. Tomáše) |
Obsah kakaa: | 67% |
Hmotnost: | 70 g |
Odrůda kakaových bobů: | Forastero |
Příchuť čokolády: | Vila Gracinda Noir |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Michel Cluizel je francouzská čokoládovna založená roku 1948 v jižní Normandii. Čokoláda Michel Cluizel je celosvětově proslavená svými čokoládami, které vyrábí z těch nejlepších kakaových bobů z různých světových plantáží. Michel Cluizel pro vás vybírá kakaové boby z unikátních plantáží a přináší vám možnost degustovat čokoládu s deklarovaným původem označeným jako Premier Cru, stejně tak, jako se označují dobrá vína.
Čokoláda Michel Cluizel je opravdu výjimečná. Vybírat můžete z celé řady čokoládových produktů. Objevte výtečnou chuť tabulkové mléčné čokolády, hořké čokolády, nebo ochucené čokolády, které jsou ručně sypané ořechy a ovocem. Bílá čokoláda vás jistě uchvátí jemnou chutí kakaového másla. Michel Cluizel se také proslavil výrobou čokoládových bonbónů a pralinek.
Michel Cluizel si nechal patentovat ochrannou známku Noble Ingredients (vznešené suroviny), což znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného cukru, přírodní Burbon vanilku namísto vanilinu a dokonce nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v bio kvalitě.