Coeur de Granite La Clape AOC rouge Domaine Trialbe
Kód: 210373-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Nicolas Vellas přišel s novým impulsem a podařilo se mu rozšířit vinice na úctyhodných 330 hektarů. Většina těchto pozemků je obhospodařována ekologicky, s úctou k zemi a životnímu prostředí. Díky neustálé práci na vinici se daří sbírat hrozny zdravé a v optimálním stupni zralosti. Cílem Nicolase Vellase je produkovat vína s respektem k odrůdovým projevům, s otiskem terroiru a to díky mistrovskému přístupu jednotlivých vinařů s velkým srdcem. Odrůdová skladba tohoto červeného vína je Syrah a Grenache. Podloží vinic tvoří pískovce a opuky.
Víno zdobí pěkně fialová barva s komplexní dřevitou vůní, s tóny červeného a černého ovoce. Chuť vína je elegantní, působí vyváženě, robustně s vůní zralého ovoce a kakaa.
Víno se hodí k pokrmům z jehněčího masa, grilovanému hovězímu masu, tradičnímu francouzskému guláši Cassoulet, nebo společně se sázenými vejci.
Víno není třeba archivovat. Ve vaší vinotéce ho můžete nechat po dobu 5 až 10 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | La Clape |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Grenache Noir, Syrah |
Producent (výrobce): | Vellas |
Ročník: | 2021 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Vignobles Vellas
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vznik rodinného podniku Vognobles Vellas sahá až do roku 1929 v jižní Francii. Rodina vždy udržovala úzký vztah k přírodě a kromě pěstování vinné révy se starala o chov býků, koní, pěstovala obiloviny a olivovníky. Do svých vín se snaží vtisknout jedinečnou charakteristiku tamního terroiru.
Nicolas Vellas přišel s novým impulsem a podařilo se mu rozšířit vinice na úctyhodných 330 hektarů. Většina těchto pozemků je obhospodařována ekologicky, s úctou k zemi a životnímu prostředí. Díky neustálé práci na vinici se daří sbírat hrozny zdravé a v optimálním stupni zralosti.
Cílem Nicolase Vellase je produkovat vína s respektem k odrůdovým projevům, s otiskem terroiru a to díky mistrovskému přístupu jednotlivých vinařů s velkým srdcem.