Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

12.6. 2019 - Vína ze Savojských skal

12.6. 2019 - Vína ze Savojských skal

24. 5. 2019

Dovolte, abychom Vás pozvali dne 12.6. 2019 na degustaci a Raclette párty. Vína z oblasti Savoie v harmonii se švýcarskými sýry. 

Při tavení Raclettu ochutnáte věhlasné sýry Švýcarska - Aletsch v jakosti Grand Cru, Gruyére, Bachtelstei vše od malých sýráren, dovezeno přímo ze Švýcarska jen pro naší akci.

Savojsko zastoupí vína z nově zařazené domény DOMAINE PASCAL PERCEVAL s víny, která mě oslovila již před rokem, nejen svými příběhy o zrání vín v hloubce více jak 33m v jezeře Léman v hraničním pásmu mezi Francií a Švýcarskem, nebo o dobrodružství ledového vína z hory Mont Blanc. Ano, mráz ve 3613m.n.m. může mít na víno jiný vliv než na člověka. Více zajímavých informací najdete přímo na www.domaine-perceval.fr

Nás čeká degustace nejvyšší řady Pascalových vín „Chateau la Gentilhommiére“ včetně jeho fenomenálního savojského Cremantu. Degustační scénář bude doplněn i několika perličkami z Vallée de la Loire, tak abychom si ujasnili některé mýty.

 

Degustace proběhne dne 12.6. 2019, od 19:00 hodin, pravděpodobně na zahradě….. samozřejmě dle počasí.

Na adrese společnosti Dobrá vína s.r.o., Ke Koh-i-nooru 472/21, Praha 5

 

Degustační menu

Šumivé orosení patra:
CREMANT DE SAVOIE AOC PERCEVAL ročníková sklizeň 2015 – Brut
KAMELOTTE – ROSÉ MOUSSEUX DE QUALITE – PERCEVAL - MAGNUM

Růžové:
SAVOIE AOC ROSÉ „Vieilles vignes“ 2016 Chateau La Gentilhommiére

Bílá vína
ABYMES – SAVOIE AOC 2017 PERCEVAL – Chateau La Gentilhommiére
APREMONT – SAVOIE AOC 2016 PERCEVAL – Chateau La Gentilhommiére
CHIGNIN – SAVOIE AOC „Vieilles vignes“ 2013 Denis et Didier Berthollier
POUILLY-SUR-LOIRE AOC 2017 Domaine Patrice Moreux
ROUSSETTE DE SAVOIE AOC ALTESSE „Vieilles vignes“ 2016 Chateau La Gentilhommiére
SAVOIE AOC MONDEUSE BLANCHE „Vieilles vignes“ 2016 Chateau La Gentilhommiére
CHIGNIN-BERGERON AOC „Vieilles vignes“ 2016 PERCEVAL Chateau Le Gentilhommiére

Červené víno:
SAVOIE AOC MONDEUSE „Vieilles vignes“ Á L´ACIENNE 2016 Chateau La Gentilhommiére

MENU:
Hoblinky sýra Tête de Moine AOP s nakládanými česnečky v bylinkách a oleji s bagetou a slaným máslem
Aletsch AOP Grand Cru s čerstvě dopečeným Croissantem a ořechovou pastou Alfieri
Rozpečený Raclette de Savoie s italskou šunkou a sušenými rajčaty s pečenými bramborami na grilu a nakládanými cibulkami v extra panenském olivovém oleji.
Le Gryuére AOP s karamelizovanými fíky na ořechovém chlebu

Zpět na výpis
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

28.8.  2019 - Vína z údolí řeky Loiry
15. 7. 2019

28.8. 2019 - Vína z údolí řeky Loiry

Zveme vás na poslední prázdninovou degustaci tentokrát se přeneseme k řece Loiře od centrálního masivu až po Nantes. Připomeneme si vína z věhlasných vinic jako jsou Pouilly-Fumé, Sancerre, Menetou Salon, Reuilly, Valencay, Touraine, Vouvray, Saumur, Anjou, Muscadet de Sévre et Maine a Muscadet Côtes de Granlieu. K vínům jsme jako vždy napárovali bohaté menu.

12.9. 2019 - Vína z regionu Languedoc-Roussillon
15. 7. 2019

12.9. 2019 - Vína z regionu Languedoc-Roussillon

Od bílých elegantních vín až po hutná červená. Tento region plný slunce skrývá velmi široké spektrum co do charakteru vyráběných vín. Přijďte se přesvědčit o hloubce vín z hor i údolí. Čeká vás také bohaté pohoštění vyladěné na míru k degustačnímu menu.

Podávání vína
28. 3. 2018

Podávání vína

K hezkému zážitku a k radosti nestačí pouze víno nachladit, otevřít a jen tak vypít. K dokonalosti daného okamžiku a vychutnání vína v jeho plné kráse je potřeba trochu více. S vínem se musí umět zacházet, otvírat při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací, zvolit ten správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.
Jak uchovávat víno
10. 6. 2018

Jak uchovávat víno

V případě, že nevlastníte zámek, hrad ani obdobnou nemovitost, kde sklepení nabízí prostor k uskladnění lehkých letounů, nevěšte hlavu. I v průměrných všedních podmínkách lze uskladnit kvalitní vína. Samozřejmě, že budeme mluvit o menším množství, ale pár desítek lahví někdy i stovek najde své podmínky.

KAM DÁL?