Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Čokoládovna Michel Cluizel

Čokoládovna Michel Cluizel

23. 11. 2018

Pokud máte rádi čokoládu, tak jsme pro Vás přichystali opravdový skvost a po jejím ochutnání možná zjistíte, že jste vlastně ještě nikdy v životě pravou čokoládu nejedli. 

Dovolujeme si Vám představit výjimečnou francouzskou rodinnou čokoládovnu z jižní Normandie - Michel Cluizel - založenou roku 1948, která se řadí mezi zmíněných několik málo čokoládoven na světě, které vyrábějí svou čokoládu přímo z kakaového bobu. Tato fenomenální čokoládovna vznikla tak, že Michelovi rodiče March a Marcelle začali vyrábět čokoládu ve své domácí kuchyni pro cukrárnu, kterou v té době vlastnili a kde byl Michel učněm.

V současnosti řídí Michel Cluizel spolu se svým synem a dvěma dcerami čokoládovnu, která má 200 zaměstnanců a zachovává tradiční postupy při výrobě čokolády. Například veškeré zdobení a polévání čokoládových výrobků se provádí výhradně ručně. Jejich produkty nenaleznete v běžné síti supermarketů, ale pouze ve specializovaných prodejnách, kde jsou zaručeny perfektní skladovací podmínky, aby byla zachovaná vynikající kvalita. 

Michel Cluizel si nechal patentovat ochrannou známku „Noble Ingredients“ (vznešené suroviny), což znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného, přírodní Burbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sojový lecitin ani umělá aromata a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v biokvalitě. Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. 

  

Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední a vyhlášené kakaové plantáže po celém světě, se kterými navazuje úzkou spolupráci, platí pěstitelům nadstandardní ceny - takzvaný Fair trade a dohlíží na celý proces zrání a sklizně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita kakaových bobů.

V současné době pracuje Michel Cluizel s kakaovými boby ze sedmi plantáží z oblastí: Santo Domingo,Venezuela, Svatý Tomáš, Madagaskar(2x), Papua Nová Guinea(2x).

Kompletní srovnání těchto „jednoplantážních“ čokolád najdete v unikátních výrobcích označených „Les 1ers Cru de Plantation“. Plantážní čokolády Mangaro Lait, Mangaro Noir (Madagaskar) a Maralumi Noir (Papua Nová Guinea) získaly několik prestižních ocenění.

Zpět na výpis
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Den francouzských vín a kultury 2017
26. 4. 2017

Den francouzských vín a kultury 2017

21.4.2017 proběhl první roční nové vinařské akce. Pro milovníky Dobrých vín jsme za podpory partnerů připravili k ochutnání 90 druhů krásných vín z Francie, s bohatým rautem francouzských delikates připravených šéfkuchaři hotelu NH Prague, degustaci prestižní francouzské čokoládovny Michel Cluizel a vše pro podtržení francouzské atmosféry doprovázené hudebním triem La Chouette.

Jak uchovávat víno
10. 6. 2018

Jak uchovávat víno

V případě, že nevlastníte zámek, hrad ani obdobnou nemovitost, kde sklepení nabízí prostor k uskladnění lehkých letounů, nevěšte hlavu. I v průměrných všedních podmínkách lze uskladnit kvalitní vína. Samozřejmě, že budeme mluvit o menším množství, ale pár desítek lahví někdy i stovek najde své podmínky.

Novinky Michel Cluizel
8. 10. 2018

Novinky Michel Cluizel

Rozšířili jsme nabídku čokoládovmy Michel Cluizel o novinky pro sezonu 2018/2019

Jak si vybrat víno
19. 5. 2018

Jak si vybrat víno

Nevíme, jestli Vás to uklidní, ale ani většina Francouzů se ve svých vínech nevyzná tak, aby si ho dokázali vybrat a zaručeně si pochutnali. Zkusíme Vám trochu pomoci nahlédnout do komplikovaného systému, ale nejdříve Vám nabídneme rychlou radu pro výběr podle typu vína, abyste mohli u nás nakoupit a pak pokračovat ve studiu již s plnou sklenicí pro Vás lahodného vína. Garantujeme Vám sice kvalitu u nás prodávaných vín, ale co konzument to jiný vkus, takže je třeba zjistit, co chutná právě Vám.

KAM DÁL?