Barolo DOCG Monrobiolo di Bussia 2016 Bric Cenciurio
Kód: 220346-016-075Související produkty
Detailní popis produktu
Toto červené italské víno je naprostou noblesou vinaře Carla Sacchetta, který je dlouho letitým přítelem společnosti Dobrá vína. Vinice byla vysazena v roce 1960 s roční produkcí 2000 láhví. Pro výrobu tohoto vína je použitá odrůda Nebbiolo.
Z důvodu macerování vína, které je 25-30 dní, víno získává velmi tmavou barvu. Vůni dominuje široká škála ovocných tónu. Jsou jimi ovocné džemy, povidla a černý rybíz. Chuti převažuje velmi přezrálé červené ovoce. Příjemné tóny kvalitní tmavé čokolády tvoří z konzumace tohoto červeného vína dokonalý požitek. Víno je suché, hutné, a působí harmonicky.
Pro vhodné párování vína s pokrmy se nechte inspirovat Piedemontskými recepty. Víno používejte při přípravě tmavých mas na kořenovém základu. Chutě se také budou krásně doplňovat při servisu vyzrálých sýru, nebo ušlechtilé uzeniny s lanýži nebo čerstvých italských baget s černými olivami.
Víno má krásný projev při teplotě servisu kolem 17–18 °C. Zážitek z degustace podpořte vinnou sklenicí s objemem větším než 650 ml, dostatečně velkou oxidační plochou a uzavřenějším tvarem.
Archivaci doporučujeme 8–10 let. Víno však můžete nechat zrát až 30 let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Bric Cenciurio je rodinné italské vinařství, které se nachází v samém srdci kopcovitého kraje Langhe, provincie Cuneo, regionu Piemontu. Jejich vášeň a láska k vinařskému umění je již dávno svedla k cestě zaměřené na úctu k surovinám a přírodě celkově. Proto sběr hroznů dělají výhradně ručně, aby se vybraly pouze ty zdravé a vyzrálé hrozny, omezují používání postřiků pouze na nutné minimum a moderní technologie používají v souladu s tradičními postupy, které dědí z generace na generaci.
Na vinicích mají osazené odrůdy Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto del Roero a Riesling (Ryzlink rýnský). Věk vinic se pohybuje mezi 30 až 50 lety a jejich rozloha činí 13 hektarů.