Barbera d´Alba DOC Bric Cenciurio
Kód: 220007-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Barbera d´Alba z italského rodinného vinařství Bric Cenciurio je vyrobené z odrůdy Barbera, která je druhou nejrozšířenější odrůdou regionu Piemontu v Itálii. Jejich vinice se nacházejí v obci Magliano Alfieri a průměrný věk vinné révy je 30 let. Konkrétně hrozny pro toto červené víno jsou z vinic, které jsou považované za nejlepší, mají jižní expozici a leží v nadmořské výšce 220-300 metrů nad mořem. Podloží je převážně písčité. Toto italské víno zrálo po dobu 6 měsíců z 80 % v nerezových tancích a ve 20 % v dubových sudech v druhém a třetím využití.
Barva tohoto červeného italského vína je tmavě fialová s odstínem rubínu. Vůně jsou velmi intenzivní s tóny červeného i černého bobulovitého ovoce a džemu. Ovocné tóny vůně jsou příjemně propojené s tóny koření. Chuť vína je jen jemně ovlivněna zráním vína v dubových sudech. Víno je suché, taniny harmonické a působí velmi příjemně ovocně.
Toto červené víno se hodí k vyzrálému hovězímu, kachnímu, nebo jehněčímu masu, obzvlášť pokud do základu použijete červené víno. Dobrým společníkem k tomuto červenému vínu budou i vyzrálé tvrdé sýry, nebo uzeniny. Ve společnosti Dobrá vína bychom k němu doporučili delikátní francouzské kachní pâté, nebo jehněčí terinu.
Ideální teplota pro servis tohoto vína je 18–20 °C. Vyšší teplota vína umožní uvolnit širokou škálu aromatických projevů. Vhodná sklenice na víno je ta s minimálním objemem 700–800 ml. Toto italské červené víno Barbera d´Alba můžete archivovat ve vinném sklepě po dobu 6–8 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Piemonte |
Apelace (podoblast): | Barbera d'Alba |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Barbera |
Producent (výrobce): | Bric Cenciurio |
Ročník: | 2023 |
Země výrobce: | Itálie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Bric Cenciurio je rodinné italské vinařství, které se nachází v samém srdci kopcovitého kraje Langhe, provincie Cuneo, regionu Piemontu. Jejich vášeň a láska k vinařskému umění je již dávno svedla k cestě zaměřené na úctu k surovinám a přírodě celkově. Proto sběr hroznů dělají výhradně ručně, aby se vybraly pouze ty zdravé a vyzrálé hrozny, omezují používání postřiků pouze na nutné minimum a moderní technologie používají v souladu s tradičními postupy, které dědí z generace na generaci.
Na vinicích mají osazené odrůdy Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto del Roero a Riesling (Ryzlink rýnský). Věk vinic se pohybuje mezi 30 až 50 lety a jejich rozloha činí 13 hektarů.