Astrosa Corbiéres AOC rosé Château La Bastide
Kód: 310012-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Růžové víno Astrosa Corbiéres z produkce vinařství Château la Bastide je vyrobené v odrůdovém poměru 60 % odrůdy Syrah a 40 % odrůdy Grenache Noir. Vinařství naleznete na severním konci apelace Corbières ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Půda je bohatá na vápencově břidlicové terasy se štěrkovitým podložím. Stáří vinné révy dosahuje 30 let. Víno zraje 4 měsíce v nerezových tancích.
Víno zdobí bledě růžová barva se zlatými odstíny. Ve společnosti Dobrá vína rozpoznáváme aromatické tóny zralých jahod, malin a pikantního koření. Chuť vína je suchá s ovocnou texturou a velmi živými a šťavnatými tóny.
Toto růžové víno podávejte dobře vychlazené jako aperitiv, letní zahradní pití, nebo společně k zeleninovým salátům podávaným s grilovanými kousky ryb a studenými masovými předkrmy dochucenými čerstvě namletým černým pepřem. Víno také harmonizuje společně s ovocnými dezerty.
Ideální teplota pro servis tohoto růžového vína je 8–12 °C. Vhodnou sklenicí je širší kalich tulipánovitého tvaru s dostatečnou oxidační plochou.
Růžové víno Astrosa Corbiéres je určené k okamžité spotřebě. Víno však můžete nechat 2–3 roky ve Vašem sklepě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Růžové víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (podoblast): | Corbiéres |
Barva: | Růžové |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Grenache Noir, Syrah |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Ročník: | 2023 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Chateau la Bastide
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.