Arevik Bohaya
Kód: 660056-000-190Detailní popis produktu
Něžné křupnutí kvalitní čokolády. Pružné hroznové želé plné vůně orientálního koření, které vás překvapí svou lahodnou konzistencí.
Zastavte se a dopřejte si vnímat jejich dokonalou chuť všemi smysly. Odmění se vám božským propojením všech chutí a radostí buněk celého těla. Pro opravdové labužníky.
Kousky pistácie spolu s bílou čokoládou vytváří lahodnou, krémovou chuť. Jsou nejenom chutné, ale také na první pohled krásné a uspokojí každého estéta v nás.
Mléčná Čokoláda & Mandle
Jemně drcené pražené mandle pro milovníky časem prověřených chutí čokoláda – ořech. Ve spojení s naším orientálním želé si tuto klasiku užijete v novém gurmánském levelu s 53% mléčnou čokoládou.
Lyofilizované maliny přidávají křupavost a svěžest. Vzniká tak delikátní zážitek ve spojení s chutí prémiové, tmavé 67% čokolády.
Bílá Čokoláda & Růže
Něžné pohlazení v ústech vám zprostředkuje kvalitní bílá čokoláda. Probudí a překvapí vaše smysly. Krásně se doplňuje s hroznovým želé plné vůně orientálního koření. Krystalizované květy růže vás vezmou do pohádkového světa jemnosti a krásy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ripsi a David, nyní už česko-arménská rodina, která zapouští své společné kořeny ve Východních Čechách nedaleko Kostelce na Orlicí, založili provozovnu Bohaya.
Netrvalo dlouho a jejich česko-arménské propojení přineslo na svět nečekaný gurmánský poklad, jehož inspirací byl právě tradiční recept Ripsi rodiny, která po generace vařila tradiční arménský sudžuch. David se začal více otevírat arménským chutím a dalo by se říct, že jim až „propadl“. Jeho nadšení pro výrobu sudžuchu tady u nás v Čechách přineslo spoustu výzev, které pro něj nikdy nejsou problém, má-li motivaci a pevnou víru v to, že to, co dělá, má smysl a přesah.
S přizpůsobováním výroby sudžuchů českým podmínkám a zde dostupným surovinám, si prošli několikaletou dobrodružnou cestou, kdy hlavně David ve svém neutuchajícím nadšení zjišťoval, co výrobně funguje a co ne.
Ve finále už existoval kvalitní „základní sudžuch“ (vlašké ořechy v redukované hroznové šťávě s orientálním kořením), který David jako správný estét toužil ještě něčím „vylepšit“, aby vypadal i na první pohled přitažlivě a reprezentativně.
V jakési chvilce „inovátorského osvícení“ ho napadlo začít namáčet náš sudžuch do čokolády, což se může zdát jako zcela jednoduchý nápad, nicméně jeho realizace není pro čokoládového amatéra zcela jednoduchá a bez komplikací spojených s rovnoměrným rozvrstvením čokolády po délce celé tyčky.